För företag

Investera i friska medarbetare


Önskar du en hälsosammare personal som är gladare, friskare och effektivare i sitt arbete? Som klarar att hålla fokus och prestera på arbetet och samtidigt ha energi kvar till en meningsfull fritid?


Investera i hälsosam personal

Visste du att föreläsningar räknas som en personalförmån och är därför avdragsgill? Ge dina anställda möjlighet att ta hand om sin hälsa på jobbet och du får mer än det dubbla tillbaka.


“För många råder ett högt tempo både på arbetet och fritiden. Då kan man behöva hjälp att få ihop livspusslet. Bidrag till träningskort och möjlighet att träna på arbetstid är vanligt, men för att få till en varaktig livsstilsförändring behövs en helhet.”  - Helena Grandell, dietist, personlig tränare och samtalscoach på Dietistkompetens. 


Dietistkompetens kan hjälpa ditt företag

Dietistkompetens erbjuder föreläsningar, förändringsarbete i mindre grupper samt individuella samtal till din personal. Det kan handla om praktiska råd för att förenkla din kosthållning, motiverande samtal för att komma i gång med ökad vardagsrörelse, mental träning för att öka fokus och prestation samt för att minska stress. Individuella samtal kan ske via fysiska möten, videomöten eller telefon.  

 

“Bra hälsa är en helhet där både kost, träning och det mentala måendet är lika viktigt”

Föreläsningar

Dietistkompetens har tre färdiga föreläsningar med olika inriktningar men kan också skräddarsy en föreläsning till just din arbetsplats.

Framtiden ligger gömd i dina dagliga rutiner 

En föreläsning om hur du optimerar dina kostvanor och din prestation på jobbet och fritiden.

Moove your ass and your mind will follow - varje minut gör skillnad 

En föreläsning om hur vardagsmotion och träning ökar ditt välbefinnande och din hälsa.

Bli din egen bästa supporter - hur dina tankar hjälper dig göra beteendeförändringar i din livsstil

En föreläsning om hur du gör ett skifte i ditt mindset (och medvetet styr dina tankar och känslor) för att få hållbara resultat över tid.

Riktad friskvård av dietist – en lönsam investering

Livsstilsfaktorer är orsaken till 70 procent av all ohälsa. Att personalen har sunda och balanserade mat- och träningsvanor och kan kontrollera sin stress kan vara avgörande för lönsamheten i ditt företag. Rätt blodsockernivå, regelbundna måltider, vardagsrörelse och strategier för att hantera stress gör din personal piggare och mer fokuserad vilket i sin tur ökar produktiviteten.

Genom att erbjuda dina anställda att investera i sin egen hälsa samt möjlighet till individuella coachande samtal så sparar du som arbetsgivare massor med pengar på minskad sjukfrånvaro och får en mer högpresterande personal.